Farklılık Arayışına Bir Yaklaşım: Yatak Odası Dekorasyonunda Eklektik Tarz

Farklılık Arayışına Bir Yaklaşım: Yatak Odası Dekorasyonunda Eklektik Tarz

En özel alanlarımızdan biri olan yatak odası hem bedensel hem de ruhsal olarak dinlenmemize imkân veren yerdir. Yatak odasında kendimizi yansıtmak ve daha konforlu bir his yaşayabilmek için alanın kendimize özgü, keyif alacağımız ve bulunduğumuz an süresince mutluluk hissi verecek yer olması oldukça önemlidir. Konforun yanı sıra yatak odasının tasarımı önem arz etmektedir. Zaman içerisinde farklı tasarım terimleri meydana gelmiştir. Bugün ki yazımızda eklektik tarz ile yatak odasına dokunuş için neler yapabiliriz onlardan bahsedeceğiz.

Öncelikle eklektik nedir sorusuna cevap ile başlayalım; eklektik farklı tarz ve dönemleri tamamen kendimizin harmanlayarak sonuçlandırdığı tarzın adıdır. Mobilyadan aksesuara tüm eşya bileşenleri için farklı yaşam alanı tarzları harmonize edilerek muhteşem görünümler elde edilebilir. Eklektik tarzı yatak odamıza nasıl uygulayabiliriz gelin onlara bakalım:

  • Renge Karar Verme

Bu tarzda renkleri kendi zevkimize göre belirleyebiliriz. Belirlenen renk paleti ile hoş bir görünümde yatak odası tarzı oluşturulabilir. Eklektik tarzda renkler ile cesur bir şekilde oynanmalıdır. Parlak kırmızı, koyu tonlarda mor rengi, buz mavisi gibi farklı tonlar odayı farklı bir atmosfere taşıyacaktır. Canlı renklerin yanında oda rengini dengeleyecek beyaz, bej gibi renklerde kullanılabilir. Ya da tek bir renge karar verilerek o rengin farklı tonları odanın her yerinde kullanılabilir.

 

  • Mobilya Seçimi

Yatak odasına ilk girdiğimizde göze çarpan yatak odası mobilyaları olmaktadır. Eklektik tarzda mobilya seçerken yatak odasında farklı tarzdaki mobilyaları birleştirerek odaya farklı bir atmosfer katabilir ve eklektik tarzı yakalayabilirsiniz. Hazeran başlıklı bir karyolayı metal bir komodin ile ya da metal karyolayı eskitilmiş görünümde bir komodin ile eşleştirerek yatak odasında farklı bir tarz yakalanmış olacaktır.

 

  • Motiflerde Çeşitlilik

Farklı motifler ile odaya çarpıcı dokunuşlar yapılarak eklektik görünüm kazanılabilir. Avangard tarzda bulunan yatak odasına spor görünümlü kilim, metal ağırlıklı olarak dekore edilmiş yatak odasına jüt kilim, klasik tarz yatak odasında çok renkli ve desenli yatak örtüsü ve renkli perde, duvara el yapımı makrome dekorlar asılması gibi harmonizeler yapılabilir.

 

  • Aksesuar Tercihi

Odaya farklı dönemlerden tablolar eklenebilir, duvarlara seyahatlerinizde aldığınız objeler asılabilir ya da anı fotoğraflarınızla komodin üstü değerlendirilebilir. Oda sade tutularak aksesuarlarla bir çıkış yakalayabilirsiniz. Aşırı kalabalık olmasından ziyade birbiri ile ahenk içerisinde aksesuarlar tercih edilmelidir.

Eklektik tarzda sürekli olarak değişim yaparak odanıza ve hayatınıza yenilik katabilirsiniz.  Yatak odanızda eklektik tarz benimserken tercih edeceğiniz metal karyola ve metal aksesuarlara argimo.com’dan ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

"Uykusuz Şehirli" Modern Yaşamın Getirdiği Uyku Sorunlarına Çözümler

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.