Yaşam Alanı Tarzları ile Evinizde Farklılık Yaratın!

Yaşam Alanı Tarzları ile Evinizde Farklılık Yaratın!

Fiziksel ve mental sağlığımız için uykunun önemini hepimiz biliyoruz. Sağlıklı bir uyku için ise yatak odasının önemi hafife alınamaz. Peki 2024 yılında takip edilen trendler neler gelin biraz bunlara bakalım.

2024 yılında bizleri karşılayan renkler toprak tonları oluyor. Yıllar karşısında popülerliğini korumaya devam eden bu tonların dinlendirici etkisi de yadsınamaz. Açık renkler dışında pembe, turuncu, kırmızı gibi canlı tonlarla da kombinleyebileceğimiz toprak tonlar yatak odamızda huzurlu bir uyku ortamı oluşturmaktadır. Doğaya dönüşün ön plana çıktığı bu dönemde yeşil tonlarına, çiçeklere ve bitkilere olan ilginin de arttığını görüyoruz.

Önemli bir başka nokta ise yine son yıllarda popülerleşmeye devam eden minimalist yaşam tarzı diyebiliriz. Kalabalık ve karmaşık tasarımlardan ziyade fonksiyonel parçaların daha çok tercih edildiğini gözlemleyebiliriz. Minimalist yaşam anlamına bakacak olursak; bazı eski felsefelerin günümüzde tekrardan popülerleştiğini söylemek mümkün. Şimdi bunlardan birkaçına bakalım.

Wabi Sabi

Wabi-Sabi 16. yüzyıl başlarında ortaya çıkmış olan bu yaşam felsefesi kök olarak baktığımızda wabi “basitlik, sade şıklık” anlamına gelmektedir. Sabi ise “kusurlardan keyif almak” olarak tanımlanabilir. Kısacası bu felsefenin modern hayatın dayattığı mükemmellik algısına karşı çıktığını, basit ve sade bir hayatı benimsediğini söyleyebiliriz. Bir başka nokta olarak bu felsefede toprakla derin bir bağ olduğunu görüyoruz. Bu yüzden doğal taşlar, ahşap ürünler; yeşil ve toprak tonları tercih edilebilir. Genelde vintage olarak adlandırdığımız eski dekoratif ürünler mobilyayla buluştuğunda sade ve minimal bir görünüm ortaya çıkıyor. Pastel tonlar ve yaşanmışlık hissi veren mobilyaların birleştiği bu trendin 2024 yılında öne çıkmasını beklediğimizi söyleyebiliriz.

Japandi

Diğer trendlere göre daha genç olan Japandi, İskandinav işlevselliğini ve Japon minimalizmini içinde barındırmaktadır. Estetik açıdan oldukça hoş görünen parçaları içersede işlevselliğin çok daha ön planda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Doğal malzemelerin tercih edildiği bu trendde yine dinlendirici ve sakinleştirici etkisi olan renklerin kullanıldığını görüyoruz. Doğal ışık ve bitkiler ise bu trendde önemli bir noktada yer almaktadır. Ahşap veya bambu ürünler, doğayla iç içe olduğunu hissettiren yeşil tonlar da tercih edilmektedir. Wabi-Sabi trendine dayanan Japandi trendinde de sürdürülebilirlik fikrinin ön planda olduğunu söylemek mümkün. Rahat minderler, bambu veya hasır halılar, yer minderleri gibi ürünlerin işlevsellik ve yalınlık çatısı altında birleşmesi oldukça ilgi çekmeye devam ediyor.

Shabby Chic

Salaş şıklık anlamına gelen bu trendin ilk olarak 1990’lı yıllarda hayatımıza girdiğini görüyoruz. Yıllara meydan okuyan bu trendde pastel renkler, danteller, antikalar, çiçek motifleriyle harmanlanmış ürünler dikkat çekiyor. Bu trendle aslında bohem tarzının oluştuğu da söylenebilir. Açık renk ahşap ürünlerin tercih edildiği bu trendde ahşap üzerine işlenmiş çiçek motifleri görmek de mümkün. Eskitme boyalar, eski halılar, nostaljik aksesuarlar gibi vintage etkisi veren ürünler bu stili öne çıkarmak için tercih edilen bazı parçalardır. Pastel ve beyaz tonlarıyla birleştiğinde bu trendin de 2024 yılında gündemde olması bekleniyor.

Genel olarak baktığımızda 2024 yılının sürdürülebilirlik, sadelik ve minimalist yaşamın ön planda olacağını söyleyebiliriz. Pastel tonların ve doğanın sakinleştirici etkisinin insan ruhuna dokunacağı bir sene olacak gibi duruyor. Sade hayatın benimsendiği bu yılda yatak odanıza uygun karyola modellerine argimo.com karyola kategorisinden ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Küçük Odalar İçin Büyük Çözüm: Yavrulu Yatak Karyola Argimo
Pratik ve Şık: Yatak Odası Dekorasyonunda Ranza Kullanımı

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.