Ranza En ve Yüksekliği Kaç Olmalıdır?

Ranza En ve Yüksekliği Kaç Olmalıdır? Argimo

Genç ve çocuk odalarının genellikle küçük olması ve yerden tasarruf sağlanması için dar odalarda ranza sıklıkla tercih edilmektedir. Uzun süreli kullanılacağı düşünülerek hem kalitesine, hem modeline dikkat edilmektedir. Gelgelelim ranza alırken akıllarda birçok soru oluşmaktadır. Bunların başında da iki katlı ranza alınacaksa; çift katlı ranza ölçüleri nedir, yavrulu ranza alınacaksa yavrulu ranza ölçüleri nedir sorusu gelmektedir. Bu yüzden genel olarak bakılacak olursa standart ranza ölçüleri mevcut değildir.

 

İkili Ranza Ölçüleri

En’i standart olarak genellikle tek kişilik yataklarda 90 cm tercih edildiği için 90 cm, genişlik ise 190 cm ya da 120 cm olmaktadır. Yüksekliği ise 175 cm’dir. Yatak arasının ölçüsü de önemli bir konu olup rahat bir şekilde hareket edilecek mesafede olması gerekmektedir. Yatak arasının 77 cm olması kullanan için rahatlıkla yeterli olmaktadır. Ranza alt mesafesi de hem temizlik esnasında kolaylık, hem istif alanı olarak kullanma hem de ileride ek olarak ranzanın altına karyola eklenmesi için önemlidir, bu alanın da 28 cm olması yeterli olacaktır ancak yatak yüksekliğinin aradaki mesafeye ve yatak yuvasının ölçüsüne dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Yavrulu Ranza Ölçüleri

Yavrulu ranzanın ölçüleri ikili ranza ölçüleri ile aynı olmaktadır, tek farkı alınacak yavru karyolanın ölçüsüne ve bunlara bağlı olarak yatak ölçüsüne dikkat edilmesidir.

*Yavru karyola alınırken genişliğinin mevcut ranzadan 10 cm daha küçük olması gerekmektedir. Ranza 90x190 cm ölçüde ise ranza eki olan yavru karyolanın 90x180 cm, ranza 90x200 cm ölçüde ise yavru karyolanın 90x190 olarak alınmasına dikkat edilmelidir.

 

Üç Kişilik Ebeveyn Ranza Ölçüleri

Üç kişilik ranzada üst kat ve alt kat ölçüleri farklı olmaktadır. Üst kat tek kişilik, alt kat ise çift kişilik ölçülerde olmaktadır. Bu ranzada genellikle tercih edilen ölçüler 90x190 & 140x190 cm ya da 90x200 & 140x200 cm’dir.

 

Bonus: Alınacak ranza için yatak ölçüsü ranza ölçüsü ne ise o olmalıdır. 90x190 cm ranza için 90x190 cm yatak, 90x200 cm ranza için 90x200 cm yatak, 90x180 cm yavru karyola için 90x180 cm yatak alınmalıdır.

Sonraki gönderi

Sünger Yatak Mı Yaylı Yatak Mı Tercih Etmeliyim? Argimo
Komodin Nedir? Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.