Komodin Nedir?

Komodin Nedir? Argimo

Odaları daha estetik ve kullanışlı hale getirmek için tamamlayıcı mobilyalar kullanmak kaçınılmazdır. Yatak odasının vazgeçilmezinden olan ve karyola, baza tamamlayıcısı olarak baş ucu komodin kullanılmaktadır. Hem çekmeceli hem de çekmecesiz seçeneği bulunan komodinler tek kişilik ve çift kişilik karyolalar için de kullanılmaktadır. Çekmeceli olanlar genelde ahşap komodin olup daha çok depolama alanının olması ile öne çıkarken çekmecesiz olanlar metal komodin olup estetik görüntüsü ile öne çıkmaktadır. Komodinin en büyük avantajı yatakta iken hemen ulaşmamız gereken gözlük, telefon, saat gibi sürekli kullandığımız eşyaların hemen yanı başımızda duran komodinin üstünde, hemen ulaşılabilir olmasıdır. Duvarda bulunmamaktaysa masa üstünde genellikle masa lambası da yer almaktadır. Amaç tüm eşyalarda olduğu gibi hayatı kolaylaştırmak ve yaşam alanlarımıza estetiklik katmaktır.

Komodin modelleri yatak odasının yapısına uyum göstermesi için farklı tarzlarda imal edilmektedir. Bu doğrultuda kullanılan malzeme ve işçiliğe göre komodin fiyatları farklılık göstermektedir.

Genellikle şifonyer ile karıştırılan komodin şifonyere göre çok küçük kalmaktadır. Şifonyer birden çok çekmeceye sahip olup genellikle çamaşır konulmaktadır. Komodin de de çekmecesi varsa çekmecesine eşya konulmakta üst kısmına ise hemen ulaşılabilecek eşyalar konmaktadır.

 

Komodin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Boyutu karyola ile doğru orantılı olmalıdır.
  • Kullanılan malzeme kalitesi kullanım süresinin uzun olması için önemlidir.
  • Komodindeki boyanın kanserojen olup olmadığı önem arz etmektedir.
  • Kullanılacak eşyalar düşünülerek komodinin, çekmeceli mi çekmecesiz mi, ayaklı ayaksız mı olacağına karar verilmelidir.
  • Komodin üzerinde kullanılacak eşyaların çokluğu düşünülerek ne kadar eşya taşıyacağına alırken dikkat etmekte fayda vardır.
  • Çekmeceli ise çekmece raylarının sağlamlığına bakılmalıdır.
  • Renk seçimi oldukça önemlidir, nihayetinde işlevselliğin yanında odaya estetiklik katacaktır.

 

Komodin mi, Komidin mi?

Söylerken daha kolay telaffuz edildiği için mi, halk arasında bu şekilde yaygınlaştığı için midir bilinmez, komodine genellikle komidin denmektedir. Ancak doğrusu komodindir.

 

Beyaz komodin ve siyah komodin en çok tercih edilen komodin renkleridir. Vintage görünüm de son zamanlarda modern dokunuşlar ile birleştirilmekte olup ortama hem modern hem de nostaljik bir hava katılmaktadır. Bundandır ki ferforje komodinler de ön plandadır.  En çok tercih edilen renklere sahip ve modern tarzdaki görünümüyle dikkat çeken ferforje metal komodinlere sitemizden ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Ranza En ve Yüksekliği Kaç Olmalıdır? Argimo
Tek Kişilik ve Çift Kişilik Karyola Ölçüleri Nedir? Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.