Metal Ranza Nasıl Temizlenir?

Metal Ranza Nasıl Temizlenir? Argimo

Çoğunlukla apart ve yurtlarda tercih edilen, çocuklar ve yetişkinlerin kullandığı, portatif ve dar alanların gözdesi ranza kullanımında zamanla tozlanma ve kirlenme meydana gelebilmektedir. Ranza temizleme aşamasında ranzanın hangi hammaddeden imal edildiğine dikkat edilerek temizlik malzemesine karar vermek temizliğe başlangıç için doğru bir hamle olacaktır. Şimdi gelelim temizlik adımlarına:

  • Öncelikle ranzanın bulunduğu alandaki pencereler açılarak oda havalandırılmalıdır.
  • Ranza üzerinde yer alan yastık, örtü gibi eşyalar kaldırılmalı ve ranza yalın hali ile kalmalıdır.
  • Eğer mümkünse ranza demonte hale getirilmeli ve temizlik detaylı olarak yapılmalıdır.
  • Ranzada biriken toz uygun bir temizlik bezi ile silinmeli ya da elektrikli süpürge ile kenarları dahil olacak şekilde temizlenmelidir.
  • Ranzanın materyaline bağlı olarak seçilecek temizlik spreyi belirlenmelidir. Temizlik spreyinin antibakteriyel olması yaşam alanı için daha iyi etki yaratacaktır.
  • Sprey ile birlikte nemli bez ile silme işlemi yapılmalıdır ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta nemli bezin ranzanın üzerinde çok uzun süre bırakılmamasıdır. Bezin sürekli ranza ile temas etmesi ranzada kullanılan boya kalitesine göre zarar verme olasılığında değişkenlik gösterecektir. Çok ıslak bez olması da olumsuz bir etki yaratacaktır, bezin hafif ıslak olması yeterlidir.
  • Ranza yatak yuvasında biriken tozların alınması ihmal edilmemelidir. Çoğunlukla bu alanda olan kirler görülmemektedir.
  • Toz alındıktan ve silme işlemi yapıldıktan sonra eşyalar düzenli bir şekilde yerleştirilmelidir.

Ranza temizliğinin düzenli aralıklarla yapılması hijyenik bir ortamda yaşanmasını sağlayacak ve yaşamımızı uzun vadede olumlu yönde etkileyecektir. Özellikle çocuklarımızda ranzanın bulunduğu oda hem yatak odası hem oyun alanı olduğu için çocuk ranza temizliğinde kullanılan temizleyiciler güvenli olmalıdır.

Ranza temizliğinde bir diğer öneri olarak; doğal temizleyici olan sirke kullanımı, kokuların yok olmasını ve ranzanın dezenfekte olmasını sağlayacaktır. Ranzanın düzenli temizliği sağlık için oldukça önemlidir. Aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanılmaması ranzanın zarar görmemesi ve ranzanın uzun süre kullanımı için oldukça önemlidir.

Kolaylıkla silinebilen ve aşınma yapmayan statik boyaya sahip ranza modellerine argimo.com metal ranza kategorisinden ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Yatak Temizliği Nasıl Olmalıdır? Argimo
2024 Yatak Odası Trendleri Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.