Yatak Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Yatak Temizliği Nasıl Olmalıdır? Argimo

Gün sonunda bütün yorgunlukların atıldığı, güzel rüyalar görülen yataklarda zaman içerisinde kirlenme meydana gelebilir ve mikrop oluşmasına sebep olabilir. Nevresimi düzenli aralıkla değişme durumu etkili bir yöntemdir ancak yatağın derinlemesine temizlenmesi önemli bir noktadır. Yatakta zaman içerisinde koku oluşabilir ve bakteri birikebilir, bunun önüne geçmek için akıllarda yatak temizliğinin nasıl yapılacağı soru işareti oluşturmaktadır.

Yatakta üretilen kumaşlar genelde pamuklu olmakta ve vücudumuzu emanet ettiğimiz yatakların hijyenik olması sağlımızı olumlu yönde etkilemektedir. Temizliği rutin hale getirmek yaşam kalitesini artıracaktır. Pandemi zamanında temizliğin çok önemli olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştı. Bu yüzdendir ki her zaman tedbir almak faydalı olacaktır.

Şimdi gelelim yatak temizliğini madde madde açıklamaya:

  • Öncelikle yatak üzerinde bulunan nevresim, çarşaflar kaldırılmalıdır. Bunları makineye atmak siz yatağın temizliğine başlarken doğru hamle olacaktır.
  • Temizlik yapılırken üretici firmanın talimatları göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Zaman içerisinde oluşan, yatak üzerinde biriken tozları almak için süpürgenin kısa başlığı kalacak şekilde öncelikle vakum yapılabilir.
  • Buhar temizleyici mevcut ise lekeleri çıkarmak için kullanım sağlanabilir.
  • Yatağın yapısına uygun, yatağa zarar vermeyecek yatak temizleyici ile oluşan lekeler ve yatağın geneli bez kullanılarak silinmelidir. Kullanılan bezden hariç temiz bir bez ile silinen yerlerin üzerinden geçmek temizliğin daha iyi olmasına imkân tanıyacaktır.
  • Birçok alanda kullanılan sirkeyi kullanmakta yatak temizliği için uygun olacaktır.
  • Oluşan kötü kokulardan kurtulmak için karbonat serpmek ve biraz bekletmek tercih sebebidir.
  • Temizlik için kimyasal içeren temizleyiciler ve doğal yöntemler kullanıldıktan sonra son kez yatağı süpürmek, işlem sonrası kalan toz ve kalıntıların giderilmesini sağlayacaktır.
  • Yatak temizlendikten sonra ıslak bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Islak kalması durumunda yatakta bakteri oluşabilir. Bundan dolayı yatağın hızla kuruması için alan müsaitse güneş altında bırakılmalıdır. D vitamini kaynağı güneş, yatağın sağlıklı bir şekilde kurumasını sağlayacaktır.
  • Temizlik bittikten sonra tekrar kullanıma hazır hale gelen yatak üzerinde koruyucu ped kullanmak yatak ömrünü uzatabilir ve daha hijyenik kalmasını sağlayabilir.
  • Yatak belirli bir süre kullanıldıktan sonra yatak yönü değiştirilmelidir, bu sayede koku oluşması önlenebilir.
  • Her şeyin bir ömrü olduğu kadar yatağın da bir ömrü vardır, ömrünü tamamlayan yatak yerine yenisi alınmalıdır.

Uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz, temizliği oldukça kolay havalandırma kapsüllerine sahip yatak modellerine argimo.com yatak kategorisinden ulaşabilirsiniz!

Sonraki gönderi

Ranza Merdiveni Nasıl Takılır? Argimo
Metal Ranza Nasıl Temizlenir? Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.