Cibinlik Nedir?

Cibinlik Nedir? Argimo

Cibinlik kelime anlamına bakılacak olursa genellikle beyaz ya da pembe olan, sinek, böcek gibi haşere türevlerinden uyuma esnasında bizi koruyan örtü, yatak sineklik, yatak tülüdür denebilir. Bu tüllerin kullanımı için dikeç ya da odanın tavanında sabit bir aparat olmalıdır. Cibinlikler, çoğu zaman sıcak havalarda tercih edilmekle birlikte görüntüsü içinde kullanılmaktadır.

Talep doğrultusunda dikilen cibinliklerde farklı türler bulunmaktadır. Portatif olarak katlanabilen, dikeç yüksekliğinde boyutu olan tamamen yatak etrafında çevrili olarak bulunan, yatağın sadece bir kısmını kapatan cibinlik modelleri mevcuttur.

En sık kullanım nedeni sineklerden koruma olan cibinliklerin, işlevini tam anlamı ile karşılaması için herhangi bir yerinde yırtık olmamalıdır. Maksimum fayda için kullanım alanın kapalı olmasına dikkat edilmeli ve konumlandırılması doğru yapılmalıdır.

Küçük bir detay gibi gözüken ancak uyku kalitesini artıran yatak sineklik ile tüm haşerelere karşı meydan okuyacaksınız!

Cibinlik bazı kişiler tarafından cibindirik olarak telaffuz edilmektedir ancak bu doğru değildir.

Cibinlikleri kullanan kişiler ele alındığında yatma eylemi esnasında yalnız savunmasız kalan bebeklerin değil, karyolası cibinlik uyumlu olarak alınan bireylerinde uyku kalitesini artırması için yetişkin cibinlik kullanması önem göstermektedir. 

Bir bariyer görevi gören cibinlikleri daha şık hale getirmek için tercihe bağlı olarak led ışıklar da kullanılabilmektedir.

Hem kalkan görevi gören hem de modern ve çok şık bir görünüme sahip karyola için hemen bu linke tıklayabilirsiniz!

Eğer karyolanızı cibinlik uyumlu ve argimo.com’dan aldıysanız cibinlik tülü olmazsa olmaz bir tamamlayıcıdır. Cibinlikli yatak modelleri için de ilgili kategoriyi linkten ziyaret edebilirsiniz.

Uyku kalitesi bir insan için önem arz etmektedir bundan dolayı uykunun kesintisiz olması hem anı hem de bir sonraki günü doğrudan etkilemektedir. Cibinlik kullanımı ile kesintisiz uyku deneyimi yaşayacaksınız. Cibinliklerde de yataklarda olduğu ölçüler bulunmaktadır. Tek kişilik cibinlik ölçüsünde yükseklik karyola başlığına bağlıdır, en ve genişlik ise karyola ölçüsü ile aynı olmalıdır. Bu doğrultuda tek kişilik cibinlik ölçüleri: 90x190, 90x200, 100x200, 120x200 cm’dir. Çift kişilik cibinlik ölçüleri ise 140x190, 140x200, 150x200, 160x200 ve 180x200 cm’dir.

Sonraki gönderi

Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? Argimo
Yatak Odası Takımında Neler Olmalıdır? Argimo

Yorum yazın

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce incelenir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.